Maandelijkse controle van uw brandmeldinstallatie en/of ontruimingsinstallatie (BMI-OAI)

Steeds vaker worden beheerderstaken aan PF Security uitbesteed. Dit omdat wij ons hebben gespecialiseerd in het uitvoeren van deze taken. Hierdoor kunnen wij een zeer hoge kwaliteit tegen een scherp tarief leveren. Door de beheerderstaken uit te besteden aan PF Security, bespaart u een heleboel ‘onzichtbare’ kosten. Los van de toegevoegde waarde voor de veiligheid voldoet u daarmee ook altijd aan de wettelijke eisen.

Ook kunt uw (BMI-OAI) combineren met ons surveillancedienst of alarmopvolging dienst?

Zo weet u zeker dat u ontzorgd bent, en alles uitbesteed aan vakkundige en gecertificeerde medewerkers van PF Security. Als een brandmeldinstallatie eenmaal geïnstalleerd is denken veel werkgevers dat ze achter de brandveiligheid een groen vinkje kunnen plaatsen. Brandmeldinstallaties ontvangen niet veel aandacht, omdat u er nu eenmaal niet dagelijkse mee wordt geconfronteerd. Dat betekent echter niet dat het niet belangrijk is. Dat een maandelijkse controle van de BMI-OAI nodig is, is dan ook niet iets waaraan wordt gedacht.

NEN 2654: maandelijkse controle brandmeldinstallatie verplicht

Zoals een auto met regelmaat onderhoud nodig heeft, heeft ook uw brandmeldinstallatie geregeld onderhoud nodig. Om de conditie van de brandmeldinstallatie in oogschouw te houden, is er maandelijkse controle nodig. Deze maandelijkse controle wordt ook verplicht door de NEN 2654 

De maandelijkse controle aan uw brandmeldinstallatie kunt u door ons – ook wel beheerder brandmeldinstallatie – laten uitvoeren.

Maandelijkse controle aan de brandmeldinstallatie: wat wordt er gecontroleerd?

Tijdens de maandelijkse controle door ons medewerkers, aan de brandmeldinstallatie worden verschillende urgente onderdelen gecontroleerd.

Verkeren ze nog in de juiste conditie?

  • De brandmeldcentrale/het brandweerpaneel wordt visueel gecontroleerd:
  • Is de centrale goed bereikbaar en goed bevestigd?
  • Is de centrale in een goede staat?
  • Is de centrale gereinigd?
  • Werken de optische en akoestische indicatoren van de brandmeldinstallaties goed?
  • Zijn de brandweerpanelen en nevenpanelen in goede staat? Werken de optische en akoestische indicatoren van de panelen?
  • Wordt de brandmelding goed doorgegeven? Deze controle wordt overlegd met de brandmeldpost/RAC/BAC. Er wordt binnen de installatie een brandmelder in alarm gebracht
  • Wordt er een storing in de brandmeldinstallatie goed doorgegeven? Deze controle wordt uitgevoerd i.s.m. de brandmeldpost/RAC/BAC.
  • Aan het einde wordt alles vastgelegd in het logboek.

 

error: Content is protected !!